Dyspenser z filtrem do wody w restauracji to oszczędne i ekologiczne rozwiązanie. Filtracja zapewnia wodzie najwyższą jakość i doskonały smak, przez co można ją zaoferować gościom. Porównaliśmy dwa modele marki BRITA odpowiednie dla branży gastronomicznej, czyli Extra C-Tap oraz Fill T-Tap. Zobacz, który z nich sprawdzi się lepiej w zależności od potrzeb lokalu.
Czym wyróżnia się dyspenser wody do restauracji BRITA Extra C-Tap?
BRITA Extra C-Tap to elegancki dyspenser z designerskim kranem ze szczotkowanej stali nierdzewnej oraz szklanym panelem dotykowym, który zapewnia wygodną i intuicyjną obsługę. Kran instalowany jest na blacie, a układ chłodzenia i bojler ukryte są pod blatem.
W zależności od wybranego wariantu dystrybutor dozuje aż do 5 rodzajów wody (nieschłodzona niegazowana oraz schłodzona niegazowana, lekko gazowana i gazowana, a także gorąca). Do wyboru są też 2 wysokości kranu (mniejszy 26 cm jest idealny do napełniania szklanek i małych butelek, wysoki 33 cm sprawdzi się również do większych butelek).
BRITA Extra C-Tap to dyspenser wody do restauracji o wydajności chłodzenia 85 l/h i wydajności podgrzewania 20 l/h lub 30 l/h. Parametry te będą wystarczające dla większości lokali. Zapewnia przy tym najwyższe bezpieczeństwo dzięki:
- filtrowi CLARITY Protect (filtruje 99,999% bakterii i 99,95% cyst oraz nawet najdrobniejsze zanieczyszczenia, w tym mikroplastiki);
- technologii BRITA ThermalGate™ (chroni przed zarazkami poprzez regularną dezynfekcję końcówki kranu).
Jakie możliwości oferuje dyspenser wody do restauracji BRITA Fill T-Tap?
BRITA Fill T-Tap to dyspenser z podwójnym kranem i rozwiązaniem TwinFilling, które umożliwia jednoczesne napełnianie dwóch butelek lub szklanek. Wyposażono go również w duży wyświetlacz o przyjaznym interfejsie. Z kolei rozwiązanie SmoothFinishing zapewnia idealne porcje wody bez przepełniania szklanek lub butelek oraz bez konieczności ciągłej obecności pracownika podczas nalewania.
Urządzenie dostarcza 4 rodzajów wody w restauracji (nieschłodzona oraz schłodzona niegazowana, lekko gazowana i gazowana) oraz podobnie jak model Extra C-Tap wyposażone jest w technologie filtracji CLARITY Protect i ThermalGate™. Wydajność chłodzenia to zaś aż 120 l/h – najwięcej wśród wszystkich modeli marki BRITA.
Dystrybutory BRITA z serii Fill dostępne są w formie podłogowej, nablatowej oraz jako jednostka kranowa z trzema konfiguracjami ociekaczy – bez tacki do powierzchni z kratką ociekową, tacka nablatowa do twardszych powierzchni lub zintegrowana do tych bardziej miękkich. Urządzenia posiadają też system BottleGuard, czyli ograniczniki, które umożliwiają precyzyjne ustawienie butelki/szklanki pod wylewką, co przyśpiesza pracę załogi.
Woda w restauracji – kiedy wybrać model BRITA Extra C-Tap, a kiedy BRITA Fill T-Tap?
Dyspenser wody do restauracji BRITA Extra C-Tap zajmuje mało miejsca na blacie, więc będzie idealnym rozwiązaniem w lokalach, których przestrzeń ta jest ograniczona. Co więcej, designerki kran prezentuje się wyjątkowo elegancko na blacie. Dystrybutor sprawdzi się również w restauracjach, którym zależy na serwowaniu gorącej wody. Jest dostępny w 4 wariantach zapewniających różne kombinacje rodzajów wody, będzie więc dobrym wyjściem także wtedy, gdy potrzebna jest na przykład tylko woda niegazowana albo gazowana i gorąca.
Z kolei dyspenser BRITA Fill T-Tap to najlepszy wybór, gdy woda w restauracji jest potrzebna w bardzo dużych ilościach. Z racji na wyjątkową wydajność urządzenie sprawdzi się świetnie w dużym i bardzo ruchliwym lokalu gastronomicznym oraz podczas eventów i uroczystości, w których biorą udział liczni goście. Dobrym przykładem będzie choćby restauracja hotelowa, która zaopatruje konferencję organizowaną na terenie hotelu.
Chcesz dowiedzieć się więcej na temat wspomnianych modeli i innych dyspenserów do wody marki BRITA? Odwiedź stronę internetową https://www.BRITA.pl/dyspensery/produkty.
ARTYKUŁ SPONSOROWANY