Strona 1 z 1

Utrwalanie żywności

: 07 sie 2020, 1:34
autor: enoi
Pasteryzacja żywności to zdrowa metoda utrwalania żywności. Możemy sami pasteryzować w domu przetwory, ale firmy które zajmują się tym na dużą skalę, muszą mieć odpowiednie normy. Tak żeby za każdym razem przetwory wyszły dokładnie takie same. Od tego są normy i odpowiednie szkolenia na branży spożywczej. Dobrze że takie normy są narzucone, dzięki temu my dostajemy zdrowy produkt.

Re: Utrwalanie żywności

: 25 sie 2020, 8:44
autor: Penny
W normach jest też zapisane, że w danym przetworze może znajdować się do Xg insektów, czy szczura, bo w czasie produkcji nie jesteś w stanie upilnować, czy ci do kadzi nie wpadł szczur lub inny karaluch.
_________________________________________
laserowe usuwanie rozstępów Łódź